juventus

7 Hadiah Krismas Paling Terbaik (Dan Paling Teruk) Yang Diterima Peminat Bola Sepak

Perayaan Krismas merupakan antara peluang terbaik bagi peminat bola sepak untuk mendapatkan merchandise bola sepak yang mereka idam-idamkan.

Antara yang popular adalah buku, jersi dan DVD musim pasukan kegemaran menjadi juara.

Kami mengumpul 7 hadiah Krismas paling terbaik yang diterima oleh peminat bola sepak seluruh dunia. Termasuklah yang paling teruk.

1. Juventus

juventus

Penyokong Juventus ini bukan saja menerima hadiah yang cool, malah ia adalah hadiah yang paling bermakna untuk setiap penyokong la Vecchia Signora.

Jersi yang diterimanya merupakan jersi away yang dipakai oleh pemain Juventus ketika final Champions League 1996 di Rome.

Dalam perlawanan tersebut, Juventus muncul juara selepas menewaskan Ajax Amsterdam dalam penentuan sepakan penalti.

Harga pasaran untuk jersi yang rare ini adalah RM956.00.

2. Borussia Dortmund

dortmund

Hadiah ini diterima oleh seorang penyokong Borussia Dortmund dari Australia.

Sejak kembali ke Westfalonstadion dari Manchester United, tahap persembahan Shinji Kagawa bukan saja kembali ke potensi sebenarnya. Malah nama Kagawa kini merupakan nama tetap kesebelasan utama Dortmund.

3. Liverpool

liverpool1 liverpool2

Penyokong Liverpool ini memuat naik gambar hadiahnya di Imgur dengan caption:

“Santa was real good to me this year”.

Jersi ini kekal antara jersi Liverpool yang cantik, dengan rekaan kolar yang cool. Ditambah pula dengan cetakan nombor 14 dan nama Xabi Alonso, jersi ini boleh mencapai nilai RM287 di Internet.

4. Manchester United

man united

Penyokong Manchester United yang sudah menyokong sejak era Ron Atkinson pasti masih ingat detik kapten Bryan Robson menjaringkan 2 gol dan memenangi penalti untuk menjulang FA Cup pada tahun 1983.

Ketika itu, United memakai jersi Adidas dengan nama penaja, Sharp Electronics, tertera di baju.

Jersi yang diterima penyokong United ini ada dijual di butik rasmi Manchester United dengan harga RM193. Ia bukan design asal seperti yang dipakai oleh pemain pada 1983.

5. Chelsea

chelsea

Buku ini menyenaraikan segala fakta dan nombor tentang sejarah Chelsea sejak penubuhannya pada 110 tahun lepas.

6. Arsenal

arsenal1 arsenal2 arsenal3 arsenal4 (1)

Penyokong Arsenal ini beruntung kerana bukan saja dapat hadiah yang tak dijangkanya. Malah ia datang dari penyokong Arsenal juga.

Baucar lawatan ke Stadium Emirates yang diperolehi penyokong Arsenal ini mungkin tak semahal jersi, tetapi pengalaman yang bakal diperolehinya pasti akan diingati sampai bila-bila.

7. Aston Villa

astonvilla

Seorang penyokong Aston Villa menerima hadiah (paling kejam) ini sempena hari Krismas. Beliau memuat naik gambar hadiahnya di Twitter dengan caption:

“I laughed. Then the sadness came.”

Baca juga: 17 Kata-kata Johan Cruyff Yang Mengubah Cara Anda Berfikir Tentang Bola Sepak

The post 7 Hadiah Krismas Paling Terbaik (Dan Paling Teruk) Yang Diterima Peminat Bola Sepak appeared first on Semuanya BOLA.

Semuanya BOLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *